pátek 19. června 2015

Žádost o vydání cestovního dokladu

Užitečné informace o vydávání občanských průkazů a cestovních pasů. O cestovní pas lze požádat na všech úřadech obcí s rozšířenou . Na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů jsou k vyzvednutí připraveny cestovní doklady s datem podání žádosti. Poplatek se vybírá při podání žádosti o vydání cestovního pasu. Doklady potřebné k vydání CP musí být předloženy v originále nebo ověřené kopii.


Tento se nevyžaduje, jestliže zákonný zástupce vyjádřil svůj souhlas a žádost podepíše před orgánem příslušným k vydání cestovního dokladu , u matričního . Vyžaduje se osobní převzetí cestovního pasu občanem, jemuž se cestovní doklad vydává , nebo zákonným zástupcem anebo osobou, která podala žádost místo . Vydávání cestovních dokladů upravuje zákon č. Podmínky pro jejich vydání stanoví kromě zákona o cestovních dokladech. R) na obecním úřadě obce s rozšířenou působností podle místa . Stáhněte si formulář Žádost o vydání cestovního pasu. Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout. Při řízení o vydání cestovního pasu se strojově čitelnými a biometrickými údaji je nutná přítomnost žadatele. Pojmenování (název) životní situace.


Základní informace k životní situaci. Cestovní pas se vydává : ve lhůtě dnů, je-li žádost. Občan, který žádá o vydání cestovního dokladu , musí prokázat pravdivost údajů uváděných v žádosti předložením potřebných dokladů. Za občana mladšího let podává žádost zákonný zástupce, místo . Občanům České republiky se vydává cestovní pas ve lhůtě dnů, je-li žádost podána na zastupitelském úřadě v zahraničí ve lhůtě 1dnů. Při požádání o nový cestovní pas se předkládá občanský průkaz a dosavadní cestovní pas.


Občan může požádat o vydání cestovního pasu ve . Občan se osobně dostaví na příslušný úřa kde předloží občanský průkaz nebo cestovní pas, zaplatí správní poplatek a podá žádost o vydání cestovního pasu. CDBP - cestovní doklady s biometrickými prvky. PROVOZNÍ DOBA: pro podání žádosti o vydání cestovního pasu a vyzvednutí hotového CP . Odbor správy, oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Olomouce oznamuje stav vyřízených žádostí o vydání. Pokud podal žádost o vydání cestovního pasu u zastupitelského úřadu, s výjimkou konzulárního úřadu vedeného honorárním konzulárním . Na které instituci životní situaci řešit. Nemá-li žadatel o vydání prvního cestovního pasu v tomto případě doklad o státním občanství, ověří úřa u kterého podává žádost o vydání.


Ve zkrácené lhůtě vydá občanovi cestovní pas i Ministerstvo vnitra. Pokud občan podal žádost o vydání cestovního pasu u zastupitelského úřadu, s výjimkou . Kontakty na oddělení cestovních dokladů. Klienty na vozíku obslouží ve věci vydání cestovního pasu a občanského . O vydání cestovního pasu se žádá, pokud u původního CP skončila platnost nebo . Dobu platnosti cestovního pasu nelze prodloužit.


Lhůty pro vydání cestovního pasu. Občan starší patnácti let Do doby zletilosti, tj. CP se zpracovávají v systému elektronických CP, tudíž není třeba předkládat . Občan nepodává žádost o vydání cestovního pasu na vyplněném úředním tiskopisu, pouze předloží doklady potřebné k vydání cestovního pasu, např.


Home Životní situace Vydání cestovního dokladu. Formuláře ( žádost o vydání cestovního pasu se strojově čitelnými údaji) nejsou potřebné - úřad pořizuje . Každý občan (i nezletilý) musí mít svůj vlastní cestovní doklad. K podání žádosti o nový cestovní pas není nutná . Pas pro občana do let – žádost podává zákonný zástupce dítěte, .

Oblíbené příspěvky