pondělí 23. května 2016

Občanské právo pro každého pohledem nejen tvůrců nového občanského zákoníku

Pohledem ( nejen ) tvůrců nového občanského zákoníku - 2. Kniha obohatí nejen laiky, ale i právníky a studenty práv , kteří musí nové občanské. Autoři, vesměs tvůrci nové právní úpravy, vysvětlují její hlavní principy a zásady. Právní povědomí si díky této knížce může rozšířit i člověk bez právního vzdělání . Občanské právo pro každého : pohledem ( nejen ) tvůrců nového občanského zákoníku. Nakupujte knihy online ve vašem oblíbeném knihkupectví Martinus. Je hlavním autorem rekodifikace obchodního práva v České republice.


Předmět je zaměřen na základní principy a pojmy smluvního práva a na seznámení studentů se základnímu smluvními. Ve druhé části autoři cílí svou pozornost na právní úpravu rezerv na opravy hmotného majetku (§ a související ZOR). Srozumitelný výklad změn, které se přináší v nový občanský zákoník.


Podnázev, pohledem ( nejen ) tvůrců nového občanského zákoníku. Předmět studenty seznamuje s vybranou problematikou soukromého práva. Soukromé právo chrání důstojnost a svobodu člověka i jeho přirozené právo brát se o. Modul se věnuje závazkovým právním vztahům týkajícím se nemovitostí. Jeho cílem je poskytnutí přehledu v problematice závazkového práva. Bytové spoluvlastnictví v novém občanském zákoníku - komentář.


Jsou schopni řešit jednoduché problémy týkající se právní problematiky. Do Právnické síně slávy byl uveden hlavní autor návrhu nového občanského. Toto období rozděluje do čtyř etap v. Důvody, pro které NOZ prohlašuje určité právní jednání za zdánlivé, se shodují s těmi, pro které OZ prohlašuje právní úkony za. Název, Vybrané kapitoly práva pro veřejnou sprá, Způsob zakončení, Klasifikovaný zápočet. Obsahem této sady je učivo týkající se rekodifikace soukromého práva se zaměřením na část bývalého obchodního práva.


Výklad každého jednotlivého ustanovení je následně doplněn judikaturou českých a. Bezdůvodné obohacení v novém občanském zákoníku. Komentář přináší nejen právní pohled na obecně prospěšné společnosti, ale . Důraz bude na ochranu osobnosti i majetkových práv. Na první pohled jsou nejzřejmější tři.


Karel Eliáš o novém občanském zákoníku. Chrání svobodná rozhodnutí každého v jeho soukromé sféře, ale odmítá nepoctivost . Nový občanský zákoník s aktualizovanou důvodovou zprávou a rejstříkem od 2Kč. Hlavní myšlenka občanského zákoníku o právu každého hledat si své štěstí sám je . Zákoník práce a související ustanovení nového občanského zákoníku. Krátká příručka k novému občanskému zákoníku , Mgr. Moravskoslezských a jiné na Slovensku).


Významnou změnou oproti „starému“ občanskému zákoníku je možnost. Profesor Eliáš je hlavním autorem návrhu nového občanského zákoníku , právník, právní vědec a přední český civilista a komercialista. Občanský zákoník stanoví obecnou prevenční povinnost, tj.

Oblíbené příspěvky