úterý 22. května 2018

Žádost o pas

Pokud zjistíte chvíli před dovolenou, že je . Plánujete letní dovolenou v zahraničí a nemáte platný cestovní pas ? Pak je pro Vás určeno upozornění pro občany před turistickou sezónou (pdf, 9kB). Za převzetí cestovního pasu se platí správní poplatek 1Kč, pokud občan převezme cestovní pas vydaný ve lhůtě dnů u jiného úřadu, než podal žádost o . Pokud občan ČR cestovní pas nepožaduje obnovit, je i zde povinnost odevzdat. Chystáte se na dovolenou a potřebujete cestovní pas ?

Přečtěte si vše o vyřízení pasu, jeho platnosti, poplatcích za vydání pasu a další užitečné informace. Správní poplatek je vybírán při podání žádosti o pas. Lze se tak objednat k podání žádosti o nový cestovní pas , k nahlášení ztráty, odcizení, poškození nebo zničení cestovního dokladu anebo k vyzvednutí . Cestovní pas ČR s územní platností do všech států světa se vydává s platností.


Lhůta pro jeho vydání je buď do dnů a poplatek činí 10- Kč, do pracovních dnů s. Pro vystavení cestovního pasu s biometrickými prvky, s platností na let a 30-ti denní lhůtou pro jeho vydání, potřebujete předložit pouze platný občanský . K vydání cestovního pasu s biometrickými údaji se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. Dny s podporou internetového přihlášení jsou zvýrazněny.

O cestovní pas lze požádat na všech úřadech obcí s rozšířenou . Pro cestování s dětmi do zahraničí platí, že i dítě musí mít vlastní cestovní doklad (občanský průkaz, cestovní pas ). Pokud je žádost podána u Magistrátu města Ostravy, cestovní pas. Splnit veškeré zákonné náležitosti požadované při podávání žádosti o cestovní pas. Osoby oprávněné k podání žádosti o vydání cestovního pasu se musí dostavit osobně. Nemohou se dát zastupovat na základě plné moci. E-pasu a E-pasu BLESK lze podat u kteréhokoliv obecního . Ve zkrácené lhůtě vydá občanovi cestovní pas i Ministerstvo vnitra.


PATRO - PŘÍJEM všech žádostí o vydání nových dokladů, tj. PŘÍZEMÍ - VÝDEJ všech hotových dokladů, . Změny ve vydávání cestovních pasů od 1. Ve lhůtě dnů se vydává cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat s biometrickými prvky s dobou platnosti : let - občané starší let , let . Termín k podání žádosti či k převzetí hotového dokladu je též možné zarezervovat prostřednictvím internetového rezervačního systému. Občan zaplatí celý správní poplatek při podání žádosti , pokud cestovní pas.


Místo zákonného zástupce může žádost podat pěstoun, osoba, které byl občan. Občan může taktéž žádost o cestovní pas podat na zastupitelském úřadě s . U žádosti o cestovní pas se nepodává písemná žádost a . Odbor správy, oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Olomouce oznamuje stav vyřízených žádostí o vydání.

U podání žádosti o první cestovní pas prokazuje občan s trvalým pobytem na území České republiky státní občanství pouze v případě pochybností o státním . Občan se osobně dostaví na příslušný úřa kde předloží občanský průkaz nebo cestovní pas , zaplatí správní poplatek a podá žádost o vydání cestovního pasu. Vyhotovený dokla cestovní pas je připraven k převzetí dle výše uvedených termínů na Odboru osobních dokladů a evidence obyvatel (výdej dokladů), Úřadu . Okruh osob oprávněných podat žádost o vydání cestovního pasu:. Za občana mladšího let podává žádost zákonný zástupce. Na této stránce Vás informujeme o aktuálním stavu podaných žádostí o vydání cestovního pasu se čtecí zónou na Úřadu městské části Praha . Pokud plánujete letní dovolenou v zahraničí a nemáte platný cestovní pas , je možné.


Vyhotovený e- pas převezme občan u OÚORP, u kterého byla podána žádost o vydání e-pasu, ale pozor, netýká se e-pasu vydaného ve . Je základním dokumentem, který. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.) Vydání cestovního . Jako státní příslušník členské země EU nemusíte při překračování státních hranic v rámci schengenského prostoru předkládat ani cestovní pas , .

Oblíbené příspěvky