středa 8. dubna 2015

Výměna pasu

Pro vystavení cestovního pasu s biometrickými prvky, s platností na let a 30-ti denní lhůtou pro jeho vydání, potřebujete předložit pouze platný občanský . Užitečné informace o vydávání občanských průkazů a cestovních pasů. Občan může požádat o vydání cestovního pasu ve zkrácené lhůtě, a to. Podle předpisů EU smějí občané (včetně kojenců) cestovat pouze s platným průkazem totožnosti nebo platným cestovním pasem.


Pokud zjistíte chvíli před dovolenou, že je váš pas již neplatný, pěkně si v případě zkrácené lhůty připlatíte.

Vyřízení pasu do pracovních dnů . K vyřízení pasu potřebujete pouze občanský průkaz a peníze, případně platební kartu. Nemusíte vyplňovat žádný formulář, ani si nosit vlastní fotku, budete . Chystáte se na dovolenou a potřebujete cestovní pas? Přečtěte si vše o vyřízení pasu , jeho platnosti, poplatcích za vydání pasu a další užitečné informace.


K vydání cestovního pasu s biometrickými údaji se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. O cestovní pas lze požádat na všech úřadech obcí s rozšířenou .

Platnost cestovního pasu je let, v případě dětí (do let) je platnost pasu 5. Uvedený přehled informuje o aktuálním stavu podaných žádostí o vydání občanského průkazu a cestovního pasu se strojově čitelnými údaji. Informace o změnách ve vydávání cestovních dokladů od 1. Jeronýmova (oddělení EO, OP, CD a ŘP). O nový cestovní pas si můžete požádat na zastupitelském úřadě.


Počítejte však s delší lhůtou pro vydání cestovního pasu , která je 1dnů. Cestovní pas umožňuje cestovat po všech státech světa. Požádat o vydání cestovního pasu můžete bez ohledu na bydliště u kteréhokoliv obecního úřadu s. Všude mají aktuální zkrácené lhůty pro . Vydávají se pasy s biometrickými prvky , tj. Důležité změny ve vydávání cestovních pasů platných od 1. Občan starší ako rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu. Doba platnosti cestovního pasu skončí dnem ohlášení jeho ztráty nebo odcizení.


Z důvodu možného zneužití nelze obnovit platnost . Převzetí občanského průkazu nebo cestovního pasu.

Upozorňujeme, že neplatné cestovní pasy se dle zákona o cestovních dokladech. O vydání cestovního pasu lze požádat na kterémkoliv obecním úřadu obce s . On-line rezervace na vydání či výměna mezinárodního řidičského průkazu. Vydání či výměna řidičského průkazu. Pro dospělé od let: občanský průkaz a starý cestovní pas. Lhůty pro vydání cestovního pasu jsou : normální lhůta - dní.


O vydání občanského průkazu a cestovního pasu může občan požádat u. Vyhotovený dokla cestovní pas je připraven k převzetí dle výše uvedených termínů na Odboru osobních dokladů a evidence obyvatel (výdej dokladů), Úřadu . Na vyvolávacím zařízení, které je umístěno v čekárně, zmáčkněte tlačítko – výdej vyhotovených pasů (výdej vyhotovených pasů v kratší lhůtě). Dobu platnosti nelze prodloužit. Správní poplatky se hradí při podání žádosti. Za cestovní pas pro dítě do let se vybírá poplatek 1Kč. Vyžaduje se osobní převzetí cestovního pasu občanem, jemuž se cestovní doklad vydává, nebo zákonným zástupcem anebo osobou, která . Základní informace k životní situaci.


Osoby oprávněné k podání žádosti o vydání cestovního pasu se musí dostavit osobně. Nemohou se dát zastupovat na základě plné moci.

Oblíbené příspěvky