pátek 15. května 2015

Prodloužení cestovního pasu

Plánujete letní dovolenou v zahraničí a nemáte platný cestovní pas ? Pak je pro Vás určeno upozornění pro občany před turistickou sezónou (pdf, 9kB). Cestovní pas je třeba vyřizovat s předstihem, protože na jeho. Jaký máte názor na prodloužení dovolené na dní v soukromém sektoru?


Chystáte se na dovolenou a potřebujete cestovní pas ? Přečtěte si vše o vyřízení pasu, jeho platnosti, poplatcích za vydání pasu a další užitečné informace. V minulém článku jsme si řekli všechny potřebné informace o cestování na občanský průkaz, naopak v dnešním článku se zaměříme na cesty do zemí, kam pas. Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Pro občany mladší let se cestovní pas vydává s platností na dobu let.


Platnost cestovního pasu nelze prodloužit , po uplynutí platnosti je potřeba zažádat o . Doporučujeme podat žádost vždy v době platnosti . O cestovní pas může požádat jen občan České republiky na kterémkoliv úřadě v ČR. Na jeho vyřízení mají úřady 30denní lhůtu. Dobu platnosti cestovních dokladů nelze prodloužit. Občan může požádat o vydání cestovního pasu ve zkrácené lhůtě, a to. Na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů jsou k vyzvednutí.


O vydání cestovního pasu lze požádat na kterémkoliv obecním úřadu obce s . Je zakázáno pořizovat jakýmikoliv prostředky kopie cestovního pasu bez souhlasu občana, kterému byl cestovní pas vydán, pokud zvláštní . Informace k vydání cestovního pasu. Cestovní doklad je veřejná listina opravňující občana k překračování státních hranic České republiky přes hraniční přecho . Pas pro děti do let platí let. Prodloužení platnosti cestovního pasu není možné.


K cestě do zahraničí je třeba cestovní pas , který může vlastnit každý občan. Po státech Evropské unie může cestovat osoba, která vlastní občanský průkaz se . Zapisování dětí do cestovních dokladů rodičů bylo zrušeno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Pořízení otisku prstů se do cestovního pasu provádí u občanů starších let. Doklady potřebné k vydání cestovního pasu musí být předloženy v originále, . Občan zaplatí celý správní poplatek při podání žádosti, pokud cestovní pas převezme u úřadu, kde žádost podal. Pokud podal žádost u obecního úřadu obce s . Zajímavost: Víte, že zapisování titulů do cestovních dokladů bylo zrušeno, a že jediná možná změna údajů se týká prodloužení doby platnosti cestovního pasu.


Jeronýmova (oddělení EO, OP, CD a ŘP). Stav-podanych-zadosti-o-obcanske-pruk. K vydání cestovního pasu s biometrickými údaji se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. Za občana mladšího let přebírá cestovní pas zákonný zástupce. Magistrát města Brna, Odbor správních činností, oddělení cestovních dokladů sděluje, že Vaše žádost o vydání cestovního pasu s biometrickými údaji byla . Pro cestování s dětmi do zahraničí platí, že i dítě musí mít vlastní cestovní doklad (občanský průkaz, cestovní pas ). Zákonná lhůta pro vyhotovení standardního občanského průkazu s kontaktním elektronickým čipem nebo cestovního pasu s biometrickými údaji je dnů ode . Pokud občan žádá o vydání cestovního pasu ve lhůtě kratší než dnů, obdrží pas bez strojově čitelné.


Může ZÚ ČR prodloužit platnost cestovního pasu ? Správní poplatky se hradí při podání žádosti. UPOZORNĚNÍ: po sňatku a následné změně příjmení končí platnost pasu po měsících ode dne změny.

Oblíbené příspěvky