úterý 11. října 2016

Tiskopis o dopravní nehodě

Je-li nűkdo zranűn, zavolat lékafie a policii. Zműny poloh na místű nehody jsou dovoleny jen tehdy, pokud jsou nutné k záchranű zranűn˘ch nebo k zabezpeăení. Informace a pokyny k vyplnění záznamu o dopravní nehodě.


K některým dopravním nehodám není potřeba volat automaticky policii. Jedná se o nehody , při kterých nedošlo ke zranění nebo usmrcení . Menší nehody bez zranění lze řešit i bez účasti policie, je však nutné pořídit záznam o nehodě a ten bezodkladně předat pojišťovně. SlouĎí k dokumentaci prŰbűhu nehody za úăelem rychlej‰ího vyfiízení náhrady ‰kody.


Vzorový záznam o nehodě by měl v autě vozit každý řidič. Povinný sice není, usnadní ale záznam o okolnostech havárie. Tento Záznam o nehodě (dále jen „záznam“) použijte při dopravní nehodě v ČR nebo v zahraničí. Obsah a forma přední strany formuláře. Pokud se stanete účastníky dopravní nehody , myslete na důkladné zaznamenání škodní události pro pojišťovnu a neopomeňte vyplnit důležité . Při objednávce povinného ručení Vám tento formulář zašleme zdarma s pojistnou smlouvou.


V otázkách ohlašovací povinnosti u dopravní nehody se mnohé změnilo. V případě, že se stanete účastníkem dopravní nehody , neprodleně nás. Stáhněte si formulář Záznam o nehodě. Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout.


V něm jsou kolonky na vše, co je potřebné k prošetření nehody. Evropský záznam o dopravní nehodě. Banální srážka aut je dnes na českých silnicích častým jevem. Záznam o dopravní nehodě je však možné sepsat i bez tohoto tiskopisu. U nehod bez zranění a škody do tisíc, respektive 1tisíc korun od 1. Kdy musíte zavolat policii, jak vyplnit formulář o nehodě a co dělat, když viník nehody ujel z místa nehody.


Jak postupovat při dopravní nehodě. Nákres nehody v okamžiku střetu. Zapište místo dopravní nehody tak aby bylo zřetelné, kde se nehoda stala.


Pokud je to možné uveďte název ulice, číslo domu, kilometr silnice či dálnice, . Nezbytné podepsat obűma fiidiăi. Není pfiiznáním odpovűdnosti, slouĎí k dokumentaci dat a okolností nehody za úăelem rychlej‰ího vyfiízení náhrady ‰ kody. Zjistěte, zda při dopravní nehodě nedošlo ke zranění některé ze zúčastněných osob. Pro záznam o dopravní nehodě zkuste použít tiskopis v jazyce země, kde . Zajistěte místo nehody (trojúhelník, re.exní vesta, výstražná světla apod.).


Třebaže nehodu pochopitelně nikomu nepřejeme, když už k ní přece jen . Desatero správného postupu při dopravní nehodě. Nemáte-li tento tiskopis u sebe, můžete záznam. Pokud nejste zraněni, zabezpečte místo dopravní nehody , především.


Jak je ale vidět, i na Příbramsku volají účastnící nehody dopravní policii při menších haváriích. Mezi lidmi pak kolují „zaručené“ zprávy, že v . Alternativně je možné využít i volného listu papíru - na takovém . Již nemusíte vyplňovat složitý papírový euroformulář. Jestliže nejste při dopravní nehodě vážně zraněni nebo v šoku, pokuste se. Datum nehody : Věcná škoda na jiných.


Místo: Zranění, včetně lehkého.

Oblíbené příspěvky