čtvrtek 17. ledna 2019

Podací arch

Na vyvolávacím zařízení, které je umístěno v čekárně, zmáčkněte tlačítko – výdej vyhotovených pasů (výdej vyhotovených pasů v kratší lhůtě). Dobu platnosti nelze prodloužit. Správní poplatky se hradí při podání žádosti. Cestovní pas ve zkrácené lhůtě do pracovních dnů se vydává.


Za cestovní pas pro dítě do let se vybírá poplatek 1Kč.

Vyžaduje se osobní převzetí cestovního pasu občanem, jemuž se cestovní doklad vydává, nebo zákonným zástupcem anebo osobou, která . Základní informace k životní situaci. Občan může požádat o vydání cestovního pasu ve zkrácené lhůtě do pracovních dnů. Osoby oprávněné k podání žádosti o vydání cestovního pasu se musí dostavit osobně.


Nemohou se dát zastupovat na základě plné moci. Platnost cestovního pasu je let, v případě dětí (do let) je platnost pasu 5. Uvedený přehled informuje o aktuálním stavu podaných žádostí o vydání občanského průkazu a cestovního pasu se strojově čitelnými údaji.

Informace o změnách ve vydávání cestovních dokladů od 1. Jeronýmova (oddělení EO, OP, CD a ŘP). V zahraničí občan podává žádost o vydání cestovního pasu u zastupitelského úřadu, v případě žádosti o cestovní pas s biometrickými prvky nelze žádost podat. Požádat o vydání cestovního pasu můžete bez ohledu na bydliště u kteréhokoliv obecního úřadu s. Všude mají aktuální zkrácené lhůty pro . O nový cestovní pas si můžete požádat na zastupitelském úřadě. Počítejte však s delší lhůtou pro vydání cestovního pasu , která je 1dnů. Vydávají se pasy s biometrickými prvky , tj.


Občan starší ako rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu. Doba platnosti cestovního pasu skončí dnem ohlášení jeho ztráty nebo odcizení. Z důvodu možného zneužití nelze obnovit platnost . Převzetí občanského průkazu nebo cestovního pasu. Upozorňujeme, že neplatné cestovní pasy se dle zákona o cestovních dokladech.


O vydání cestovního pasu lze požádat na kterémkoliv obecním úřadu obce s . On-line rezervace na vydání či výměna mezinárodního řidičského průkazu.

Vydání či výměna řidičského průkazu. Pro dospělé od let: občanský průkaz a starý cestovní pas. Lhůty pro vydání cestovního pasu jsou : normální lhůta - dní. O vydání občanského průkazu a cestovního pasu může občan požádat u. U cestovních pasů vydávaných do pracovních dnů nebo u cestovních pasů vydávaných do hodin lze žádat u Ministerstva vnitra ČR, . Změny ve vydávání cestovních pasů a občanských průkazů od 1. Zákonná lhůta pro vyhotovení standardního občanského průkazu s kontaktním elektronickým čipem nebo cestovního pasu s biometrickými údaji je dnů ode . Osoba oprávněná k převzetí vyhotoveného cestovního pasu je povinna dostavit se osobně k převzetí cestovního pasu a prokázat se v souladu se správním . Standardní výměna dokladu s končící platností bude i nadále zdarma. Palackého v Místku, a to v pondělí a . Příjem oznámení o ztrátě, odcizení nebo zničení cestovního pasu.


Odbor řešící tuto problematiku. Oznámení přijímá také každý obecní úřad pověřený vedením matrik. Zlín – Od července se žadatelé o vydání cestovního pasu či občanského průkazu setkají s několika změnami.


Pokud občan odmítne poskytnout biometrické údaje (otisky prstů) není možné vydání pasu. Baterii v hrudním pásu vyměňte podle obrázkových pokynů: replace comfort belt battery. Při výměně řidičského průkazu potřebujete.


V České republice stejně jako v Německu se musíte prokázat a doložit, kdo jste. K tomu exis- tuje příslušný doklad.

Oblíbené příspěvky