pátek 23. prosince 2016

Platnost cestovních dokladů

Chystáte se na dovolenou a potřebujete cestovní pas? V tomto článku se dozvíte o aktuálních novinkách ve vydávání cestovních dokladů , jejich platnosti, . Plánujete letní dovolenou v zahraničí a nemáte platný cestovní pas? Pak je pro Vás určeno upozornění pro občany před turistickou sezónou (pdf, 9kB). Užitečné informace o vydávání občanských průkazů a cestovních pasů.


K cestám do států Evropské unie lze použít tyto cestovní doklady:. Jednou z častých nepříjemností a důvodem pro nevpuštění do země nebo letadla je platnost pasu. Mnoho zemí na světě totiž vyžaduje, aby cestovní doklad. Přehled všech států a území podle vyžadované délky platnosti cestovního dokladu od opuštění země.


Platnost cestovního pasu nelze prodloužit, po uplynutí platnosti je potřeba zažádat o nový cestovní doklad. Cestovní pas a občanský průkaz musí být platný v době opouštění území jiné země. Od vstupu do EU není třeba, aby platnost cestovního dokladu přesahovala.


Dobu platnosti cestovních dokladů nelze prodloužit. Požádejte o vydání nového dokladu . Doba platnosti cestovního pasu. Z České republiky lze vycestovat pouze s platným cestovním dokladem , v případě cesty do zemí Evropské unie, EHP a Švýcarska lze jako cestovní doklad použít . Zapisování titulů do cestovních dokladů bylo zrušeno. Jedinou změnou údajů v cestovním dokladu, kterou lze provést, je prodloužení doby platnosti cestovního . Zkontrolujte si platnost cestovního dokladu před cestou do zahraničí!


Jako každý rok vám před začátkem letní turistické sezóny přinášíme aktuální informace. Před cestou do zahraničí doporučuje Ministerstvo vnitra, aby si každý občan zkontroloval, zda má platný cestovní doklad. Bližší informace ohledně vstupu a . Kontrola platnosti cestovních dokladů.


Cestovní doklad je veřejná listina opravňující občana k opuštění území České republiky. Rychlý pas nově dostanete až za šest dnů za více než dvojnásobný příplatek. Občan ČR může vycestovat pouze s platným cestovním dokladem , kterým se rozumí: platný cestovní pas nebo jiný druh cestovního dokladu . Před Vaší cestou si s dostatečným předstihem zkontrolujte platnost Vašich cestovních dokladů. Na cestu do zemí v rámci EU můžete cestovat na platný . Nejdůležitější budou zřejmě informace o skončení platnosti dosavadních občanských průkazů bez strojově čitelných údajů. KONČÍ PLATNOST ZÁPISŮ DĚTÍ V CESTOVNÍCH DOKLADECH RODIČŮ.


Na základě změny zákona o CD nejsou dosavadní zápisy dětí v cestovních pasech . Poplatky, lhůty a platnost dokladu: vydání CD do dnů, 10- Kč (platnost let),. UPOZORNĚNÍ: po sňatku a následné změně příjmení končí platnost pasu po měsících ode dne změny. O cestovní doklady se zkrácenou dobou vydání a platnosti je dosud možné žádat na matričním úřadu.


V současné době je platnost těchto cestovních dokladů 6 . Přemístění autobusové zastávky Chuchelná - Obecní úřad - 13. Platnost zápisů dětí v cestovních dokladech rodičů skončila dne 26. Při odbavení se kontroluje platnost cestovních dokladů a víz.


Vycestovat do zahraničí je pro občany ČR možné s těmito cestovními doklady: Platný cestovní pas . Právě v těchto dnech je vyřízení dokladů snazší, bez větších front a zbytečných. Včasné prověření platnosti cestovního dokladu či občanského průkazu může .

Oblíbené příspěvky